Sista kursen

Nu ör min sista kurs påbörjad. Den innehåller mycket och det enda jag gör är att längta tills den 5 juni när vi slutar. Fast även om jag längtar känns det jobbigt just nu pga anställningsstoppet i kommunen, men jag hoppas att det löser sig till dess.

Zetzo och Zelma får stanna hos min syster. Det känns skönt att veta. Zetzo är dock ut epå äventyr men jag hoppas att han kommer hem till syster yster snart så hon får kela med sin älskade katt. Det är fortfarand elite tomt här hemma och jag känner mig lit eosm en svikare gentemot katterna men jag vet att de mår toppen och har det jättebra.

Träningen har legat på is i två veckor nu. FÖrsta veckan berodde på mycket jobb och mycket i skolan så och nu denna vecka för att jag är förkyld. Men ska dra igång träningen nästa vecka igen. Måste verkligen det!!!

Helgen kommer spenderas med att hjälpa en kompis och hennes pappa med att packa upp och sedan ska jag även färdigställa min älskade (sarkastisk) B-uppsats så den är klar för inlämning på söndag. Ju mer jag har gjort nu desto bättre blir det senare i kursen.

Ikväll blir det väl att se på finalen i Let´s Dance. Hoppas Magnus Samuelsson vinner. Mest för att jag tycker att Annika som han dansar med förtjänar att vinna då hon kommit tvåa varje säsong nu. Sedan är ju Magnus den som gjort störst framsteg från första programmet till sista. SÅ han är en värdig vinnare.  

Förlåt förlåt förlåt

Ja jag har varit dålig på att skriva. Väldigt vad ni tjatar på mig. Tiden har sprungit ifrån mig den här veckan. De har varit full med jobb och skolarbete. Har inte ens hunnit med att träna vilket jag är oerhört irriterad över. Har nu inte tränat på 1½ vecka och har nu blivit helt genomförkyld vilket gör att jag inte får träna...jävla fucking skit. Men jag hoppas verkligen att jag snart blir frisk så jag kan ta ett rejällt pass snart igen.

Som sagt snoret rinner och nysningarna avlöser varandra. Halsen den ömmar den med. Fan orkar inte vara sjuk igen, trodde jag skule klara mig denna gång. Men tydligen inte...

Idag har vi varit och storshoppat. Det blev en tv-bänk och en plasma tv på 42 tum.
Bild av LG 42PG6000                            Bild av ONOFF 8008 SVART GLAS

Hehe... så nu har vi en gigantisk tv att glo på..hehe... känns väldigt stor jämfört med den 32 tums som vi hade tidigare. Jag har ju under veckan fårr för mig att plocka isär bokhyllan och sälja den, har även plockat ihop kattpelaren och sålt den med. Pengar som åker in på sparkontot.

Snart är denna kurs slut, känns skönt. Börjar min absolut sista på torsdag. Känns lite konstigt att bara ha en enda kurs kvar, men otroligt skönt. Är bara lite orolig ang jobb efter examen. Det ryktas oma tt det ska bli ansällningsstopp i kommunen, vilket försvårar mina chanser att få jobb ganska rejällt, men man kan ju hoppas att man får något innan dess. Vikarierar ju redan på oliak förskolor så jag har ju tårna inne på olika ställen, sen får jag abra helt enkelt vänt aoch se vad som dyker upp. Det känns ju iallafall skönt att jag får ha A-kassa i sommar så jag inte behöver gå på knäna och inte kunna göra ett skit under hela sommaren. Men förhoppningsvis får jag vikariera och slippa ta a-kassa för det kan ju vara bra att spara på dem så länge det går med tanke på läget i kommunen just nu.

Insåg något trist igår när jag kollade schemat för nästa kurs... ja gkomemr itne kunna åka till mamma under hela kursen, det ligger ibligatoriska grejer varje vecka. Skrev till mamma att jag förhoppningsvis kan komma efter examen, men det beror ju på vad hon kan och hinner med.

Veckan som kommer består av lite skola och ett möte för oss volontärer för Peking Pride. Låter som en kul grej..får se om det stämmer...

Nej sängen väntar.. ska till skolan imorgon.. har varit där 20 minuter på tre veckor. Känns lite skönt att komma tillbaka. Har ju haft vfu i två veckor och förra veckan var inte schemalagd direkt mycket (bara 20 min) därav att jag kunde jobba så mycket som jag gjorde.

Sov sött...kram

Vart tog lugna veckan vägen...

...ingen som vet ingen som vet. Hehe ja förraveckan såg jag fram emot denna veckan då jag bara hade en halvtimme i skolan. Men nu på något underligt vis jobbar jag mån, tis, tors och fre på olika förskolor. Visst br aför ekonomin, mindre bra för uppgifterna soms kall skrivas. Men men det får hinas med det med. Trist bara att pengarna kommer i slutet av april, men det gör ju att jag har råd att köpa en present till Zannah som annars brukar få vänta snällt på den pga taskig ekonomi. Men hennes present är ju redan beställd, måste maila och kolla hur det går med den... hehe tänker inte avslöja vad det är då jag vet att min lilla nyfikna sambo läser min blogg...hehe

Snart ska jag bege mig till äppellunden, förskolan jag älskar att vikariera på. Var där igår och ska dit igneom på fredag. Idag får jag vara inne hos mina skruttisar, alltså på 1-3 avdelningen... jippi.

Skriver nog mer sen...

Veckan som gått...

Ännu en vecka är på väg mot sitt slut. Praktiken är avslutad för denna gång, vilket känns skönt. Känner mer och mer att det inte riktigt är skolan som jag vill arbeta i... men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. Vi har även flyttat våra katter, de bor numera hos min syster. Har fått rapporter om att det går bra för dem där och de verkar trivas. Känns skönt att veta, men det är allt lite tomt här hemma. Man siter liksom och undrar var katterna är. Det kommer ingen katt och stryker sig mot benet när man lagar mat, ingen katt hoppar upp i sängen för en stunds kel och ingen katt jamar för att den vill gå ut eller för att maten är slut. Men man vänjer sig. Veckan har gått ganska sakta känns det som, men helgen har rasat iväg. Efter kattavlämningen igår åkte vi till en kompis pappa och hjälpte till att packa ner hans saker. Han flyttar på måndag, så det var lite panik. Vi har även varit där större delen av dagen. Så jag är helt slut i huvudet. Imorgon blir det en lååååååång sovmorgon.

Jaha Marlena vann. Gillar låten och hoppas faktiskt att det ska gå bra för henne i Moskva. Gillar det faktum att svenska folket körde över juryjävlarna totalt! Tycker de borde slopa juryn, de väljer ju ändå alltid fel låt. Visserligen höll jag mina tummar för Sarah Dawn Finer... men man kan inte få allt man önskar.

Nu väntar film och slapp i soffan. Morgondagen består av sovmorgon som sagt, paperskrivning till skolan och städning... sen ska jag försöka hinna med ett träningspass oxå, men det återstr att se. Annars blir det ett pass på måndag istället.

Sov gott alla mina kära vänner och min familj...

Varför varför varför?

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN
Livet är fan orättvist och jag fattar inte vad fan det är som händer. Varför måste alla dö. Jag har precis fått reda på att min älskade vän har förlorat sin mamma. Det finns ingen rättvisa. Varför ska hon behöva förlora sin älskade mamma, varför ska hennes mamma behöva genomlida den där jälva sjukdomen och skiten som cancer helevetet medför. Jag hatar den jävla cancern! Kan ingen komma på ett botemedel snart... vill itne att fler ska förlora nära och kära pga den hemska sjukdomen och allt vad den för med sig.

Nu har tre av mina vänner förlorat någon i sin familj på kort tid. Jag känner mig så fruktansvärt hjälplös och bara hoppas att de vet att jag finsn vid deras sida och att jag älskar dem otroligt mycket. Jag tänker på dem massor och tankar kring min farfar kommer också upp. Speciellt nu när min väns mamma gått bort i samma sjukdom som min farfar. I den där jävla cancern.

Jag bara undrar VARFÖR????

Zetzo och Zelma...

... ska flytta. Först på prov men om allt funkar ska de stanna där. De ska flytta till min syster ute i kalbo. Jag hoppas oh tror att de kommer få det bra där. Jag kommer sakna dem här hemma och det kommer vara väldigt tomt till en början. Men jag vet att det kommer få det toppen. Hoppas bara det funkar med min systers andra katt. Har lite dubbla känslor kring att de ska flytta, men det är väl kasnke inte så konstigt med tanke på att jag haft Zetzo i över fyra år och Zelma i 3,5 år. Så länge har jag inte haft något djur sedan jag var liten. Meningen var ju att de skulle bo med oss genom hela deras liv, men då våra vänner och även en del av Zannahs släktningar är allergiska mot katter försvårar det vardagen. Sedan så förtjänar de ett liv ute på landet. Visserligen har de fått vara ut nu när vi bor i ett radhusområde, men jag vet att barnen häromkring inte är de snällaste mot katterna. Jag hoppas verkligen att det ska funka hos min syster.


Coolingen Zetzo




Fröken Zelma

Utmaning

Jag har blivit utmanad (eller valde själv att jag blivit utmanad då han utmanade de som ville)...
Jag utmanar alla som läser min blogg och som har en egen blogg att genomföra denna utmaning!

Regler:

- Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
- Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
- Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!

1. Vad heter du?: Linda

2. Ett ord på fyra bokstäver?: Leva

3. Flicknamn: Lina

4. Pojknamn: Lukas

5. Yrke: Lärare

6. Färg: Lila

7. Klädesplagg: Linne

8. Mat: Lasagnette

9. Sak i badrummet: Ljushållare

10. Plats/stad: Linköping

11. En orsak att vara sen: Lathet

12. Något man skriker:  LYRA!

13. Film: Lejonkungen

14. Något man dricker: Loka

15. Band: Linkin Park

16. Djur: Lejon

17. Gatunamn: Linnévägen

18. Bil: Lamburgini

19. Sång: Lambada

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lotusställningen

Afro..riktigt kul

Ja, idag känner kroppen av Afro passet igår. Passet i sig var mycket rolig och annorlunda. Det är inte varje dag man springer runt och hämtar vatten, sår frön, kastar sand och leker krigare. Hehe.. men kul hade jag och svettig blev jag. Jag blev varnad i slutet av passet att jag idag skulle känna i kroppen att jag varit på passet. Och det kan ja gintyga att jag gör. Ländryggen känns, vänsterknäveck gör även det ont, nacke och axlar har även de en ömhet över sig...men det tyder ju på att jag tränade ordentligt igår. Har bokat in mig på samma pass på tisdag. Det är en annan instuktör då, får se hur det passet är. Gillade att de släckte ner i lokalen och bara hade lite spottar tända, blev en bättre känsla än när man har lysrörsljus tänt. Känner mig så jävla (ursäkta svordomen) stolt över att jag satt fart med träningen. Har även lyckats med att inte äta något godis, chips elelr någon läsk. Blir jag godis sugen blir det en frukt eller lite nötter istället.

Ja ikväll är det andra chansen... hmm vilket innebär att jag inte kommer at ge mig ut med bilen i eftermiddag elelr ikväll... det sänds ju från himmelstalundshallen som ligger ett stenkast ifrån där jag bor. Igår när det var genrep var det kö på linköpingsvägen för att svänga ner till himpan och klockaretorpet... tur att jag var smart nog att ta bakvägen hem, vilket gjorde att jag slapp köerna!!! Hejar på Lili och SUssie, tycker de är värda en finalplats. Sarah Dawn finer är även en favorit jag vill ha till Globen, hoppas bara att hon orkar genomföra en bra show....... allt återstår att se....

Mycket bra och sedvärd film

Ja det är "Män som hatar kvinnor". Såg den ikväll tillsammans med min sambo och en kompis. Ett impuls biobesök som var mycket bra, kanske bara lite dyrt... 110 kronor per person..men men det var det värt och med presentkort så blev det ju gratis.

Rekommenderar er som inte sett den att gå och se den... dock är det nog till en fördel om ni inte redan läst boken. Men min kompis som läst boken tyckte filmen var bra, men att boken var bättre...(och så är det ju oftast..)

Nej nu väntar sängen på mig.... ska bli skönt att sova...

Idag...

var det sista dagen för denna gång som jag vikarierar i klassen. Min vägledare är tillbaka imorgon. Ska bli ganska skönt att lämna tillbaka ansvaret till henne. Även om det gått bra och de flesta har gjort det soms ka göras, så är man på helspänn hela tiden. Jag slappnar aldrig av vilket gör att jag är helt slut i huvudet och i kroppen när jag kommer hem.
Jag har ju egentligen haft mina helhetsansvarsdagar nu (vilket var två denna gång) men tror jag kommer ta några nästa vecka ändå. Bara för att hitta på något kul sista veckan. Funderar att låna digitalkamrorna och be dem i grupper gå ut och ta kort på saker som de förknippar med vänskap. Sedan skriver jag ut bilderna och de får skriva en motivering till deras bild. Sedan sätter vi upp bilderna i klassrummet.

Ser fram emot afrodanspasset imorgon. Jag hoppas verkligen att det blir så roligt som det verkar vara. Jag vill verkligen bli helt slut och svettig. Känna en rejäll genomgång av kroppen. Är stolt över mig själv som kommit igång med träningen. Skulle kunna gå oh träna oftare vilket jag komemr göra när praktiken är slut. Just nu känner jag mig för utmattad rent psykiskt för att orka med. Men har ju tränat ett pass och ska på ett imorgon och sedan har jag ett inbokat på söndag.. så jag kommer ju träna min 3 pass/vecka iallafall.

Såg till att lägenheten fick sig en omgång igår, ve titne var energin till det kom ifrån. Men kände att det var ett måste. Har sagt flera dagar att jag skulle dammsuga, men dammsugaren kom inte fram förrän igår kväll. Men det var skönt idag att komma hem till en lägenhet som är städad. Men i helgen får vi ta en ordentlig omgång med mattvätt, skurning av golv och fönsterputs.... men det är i helgen det, nu är det ju bara torsdag.. så ikväll ska jag ta med lukas på en promenad, dock inte så lång för han mår inte riktigt bra. Vet itne vad det är med honom, men han har varit väldigt slö de senaste dagarna. Men idag verkar han bättre. Han är mer med och mer vaken. Vilket är skönt. GIllar inte när han mår dåligt.


Sömntutan Lukas....

Tröööööööööööööööött!

Herregud säger jag bara. Vilken dag. Vikarierar för min vägledare på praktiken. Gjorde det även igår och ska så göra även imorgon. Men idag var det mest bråk känns det som. Eleverna var i upprorsställning av någon anledning. Visst det kan bero på att de testar mig men när de inte lyssnar på någon annan elev heller börjar man undra vad problemet är. Är helt utmattad rent psykiskt. Den här veckan blev inte som jag tänkt mig. Men men det är lärorikt när inte allt går som man vill oxå. tycker bara att det är svårt att veta vad man bör och ska göra. Jag får ju inte ta tag i eleven. Men hur ska jag då får eleven att lämna klassrummet om den vägrar och abra ligger på golvet och skriker...för att de tär kul att skrika.. vilket stör resten av klassen... jaja... orkar inte bry mig om jag handlade fel, jag anser att jag gjorde rätt och de lärare jag pratat med anser detsamma. Det är sådan här konflikthantering som vi skulle få lärdom av i skolan. Även om det inte finns en mall på lösningar borde konflikter vara en större del av utbildningen.



Jag tränade igår, blev ingen träning i måndags vilket jag bytt om och gjort mig ordning till. Men allt drog ut på tiden och då kände jag att det var lika bra att vänta. På fredag ska jag på ett pass med afrodans.. låter skit kul och jag hoppas att det det också. Det jag hört och sett om det låter lovande iallafall...

Nej nu ska jag vila lit epå soffan och ta hand om min sjuka vovve... sedan är det till att ta tag i städningen...som legat på is sedan förra veckan.. hinner jag ska även bilen få sig en omgång... men det återstår att se vad jag hinner med.

Ingen träning idag...

bläää.. knät gör fortfarande ont. tramapade fel i fredags och knät knakde till rejällt. Har haft hyggligt ont sedan dess. (har tidigare en minisk skada) Vågar inte riktigt gå och träna ikväll som jag planerat, känner att det nog är bäst att vila knät idag för att kunna träna i veckan. Annars kanske det blir värre så jag inte kan träna alls i veckan vilket jag inte vill. Jag hoppas det blir bra snart. Jobbigt om det ska göra ont nu när motivationen för träningen satt igång. Men som sagt ingen träning idag... blir till att dammsuga och ta en tur ut till Jula istället...

Har varit duktig och skrivit hela mitt tråkiga projektpaper. tror inte jag skrev ett enda vettigt ord egentligen..hehe.. mest ordbajs. Men vem bryr sig, vet inte vad det papret skulle lära mig egentligen. Vad är meningen med att skriva ett paper om något man bara läst en jävla bok om. Men men den här kursen är ju konstig överlag så vad hade jag räknat med egentligen....

Instämmer i Lollos kommentar på Facebook...Iktin behöver ha en fest snart igen.. det var riktigt kul i fredags.. enkelt med mycket mysigt och roligt. Det var så skönt att ingen (eller ja en var väl det) jobbigt onykter. Jag som var nykter tycker det är extra jobbigt när de blir dumdryga under alkoholintag. Men det såg jag inget av (ja förutom på en då, men ignorerade henne så gick det bra).

Nu ska jag ta snabeldragaren och få bort allt damm här hemma...

RSS 2.0