Mycket i huvudet

Examen stundar. Allt är över nästa fredag. Känns skönt. Den här veckan har dock varit full med aktivitet, vilket resulterat i lite energi nu i slutet av den.

I måndags (på min födelsedag) for jag till Katrineholm för en anställningsintervju. Den kändes bra och jag hoppas att jag får någon av de utlysta tjänsterna. Svaret kommer i vecka 24, så det är bara att vänta.

I Tisdags jobbade jag först på äppellunden på förmiddagen och hämtade sedan tavlan som en kompis gjort, skjutsade hem henne och hämtade sedan Zannah på jobbet. Var hemma i tio minuter för att sedan åka med en kompis till IKEA i linköping... var hemma igen vid halv 9 på kvällen

I Onsdags laddade jag för en heldag i skolan, men det blev bara fram till 12, SKÖNT! Käkade lunch på stan med Malin, Mattias, Anna och Emelie. Sedan gjorde jag en observation och åkte sedan och hämtade Zannah. Väl hemma blev det gräsklippning, lite solning och vattning av alla planter.

I går var jag hos min syster och hälsade på i hennes skola ute i Brenäs. Det var intressant att se hur en landsbygdskola funkar. Det resulterade i att jag sökte 8 tjänster när jag kom hem varav fyra var på hennes skola. Sedan kom Malin förbi med utskrivna B-uppsatser så det var bara att sätta sig och läsa dem.

Idag har jag läst B-uppsatser och varit och klippt mig. Ringde 11:30 för att kolla om de hade någon tid nästa vecka, men svaret var nej.. de hade dock en 12 eller en 12:30 idag.. så det var bara att stressa iväg för att hinna bli klippt. Efter en snabbvisit hos Cecilia på hennes jobb sitter jag nu hemma och ska återgå till att läsa B-uppsatserna.. har två kvar att läsa... har ju sem på dem på måndag.

Helgen som jag trodde skulle bli lugn blir motsatsen. Imorgon ska vi åka och träffa Evelyn och hennes hundar för en lekstund. Sedan blir det att åka en snabbis till IKTIN festen för att sedan åka iväg och jobba på Seaside från 21-03:30. På söndag är det ju morsdag så då ska vi ut till zannahs päron och ge dem tavlan jag hämtade i tisdags...

Här får ni se tavlan jag gav till Zannah på hennes födelsedag och även tavlan på Kasper och Julius som hennes päron ska få på söndag. (Kanske inte de bästa bilderna på de fina tavlorna men ni får iallafall ett hum om hur de ser ut...) Båda är målade av Mare Henke....Tack gumman!


Lukas


Julius och Kasper

Ser ljuset i tunneln

Efter fyra år på universitetet har jag bara ca två veckor kvar.Det är både glädjande och lite skrämmande att inse detta. Jag har levt i den lilla säkra univeristetsbubblan i fyra år och ska nu ut och stå på mina egna ben i det yrke jag utbildat mig inom. Har jag lärt mig tillräckligt, kommer jag att klara det? Ja det kan man ju fråga sig, svaren är att tillräcklig har jag väl lärt mig, men att jag kommer fortsätta lära mig så länge jag lever.. för färdiglärd blir man aldrig. Börjar man anse det är det lika bra att sluta med det man gör för då har man inte längre någon motivation till det man gör. Om jag komemr klara det svarar jag Klart jag kommer! Jag är inte en person som låter mig krossas av utmaningar. Jag älskar utmaningar för de bygger på mitt självförtroende. Jag ser det som en stor fördel att jag har jobbat inom vikariebanken i över ett år och har på så sätt fått se hur det är att arbeta och inte bara vara en student utan ansvar (även om man in många fall även tar ansvar så har jag inte ansvar på samma sätt som när jag jobbar).

Jag hoppas verkligen att intervjun på måndag ska leda tilla rbete och att jag får komma igång snart. Jag vet att tjänsten som det handlar om inte ska tillsättas förrän i augusti men man kan ju hoppas på att de även behöver folk under sommaren. Alltid skönt att komma in i arbetet när det är mindre barn och så. Nackdelen är ju att det oftast inte är "mina" barn och ibland inte ens på den plats jag ska (förhoppningsvis) jobba på. Men men man kommer i kontakt med personalen och får ett humm om hur de arbetar.

Håll tummen för mig på måndag!!!

Kollat in ny bil...

..men det blir inget köp. Även om vi båda gillade bilen och den var bra på många sätt och vis känner vi att jag behöver ha ett fast jobb och en säker inkomst innan vi köper en ny bil. Den vi har är det inget fel på mer än att den börjar bli lite gammal... men men det går fler tåg.

Bilen vi kollade in var en Kia Cee´d. Den såg ut så här:



Men som sagt inget köp denna gång....

Nytt utseende

Jag ville förnya bloggen lite och på så vis kanske börja skriva duktigt igen.. hehe.. det tog lite tid innan jag hittade alla saker men det gick vägen... är väl aldrig nöjd till 100% men det är ju bara att fortsätta fixa.. hehe kul att hålla på med html igen...

Nu ska jag gå och sussa kudden är trött som en gnu!


Sov så gott!

Anställningsintervju

JAG SKA PÅ ANSTÄLLNINGSINTERVJU!
På måndag den 25 maj får ni allt hålla tummarna för mig. Ska på arnställningsintervju i Katrineholm på Sandbäcksskolan... det blir till och pendla men hellre det än att gå arbetslös. Jag hoppas jag får tjänsten, men vågar pås amma gång inte hoppas för mycket....

Voffar på besök!

Var hundvakt åt Wilma, Pärzon och Mini-me tisdag och onsdag. Det var mysigt men ovant att ha fyra voffar springandes runt benen. Men det gick bra. Bara några olyckor på en av mattorna... vilket jag överlever...

Som alltid åker kameran fram när jag är lite rastlös. Så även denna gång..
Här är lite smakprov på de kort som togs...

Får vi lite godis ställer vi gärna upp på kort...
Lukas andra flock posar för kameran... med godis som betalning!



Mini-Me posar glatt för kameran!



Wilma börjar bli trött på allt fotograferande...



Close-up på Pärzon



Lukas anser att han har fått vänta föööör länge på sitt godis!



Gosvoffarna posar en sista gång innan regnet började falla ner från himmeln!

Hoppas ni kommer på besök snart igen...
annars får vi se till att det blir en skogspromenad eller två snart!!!


Slacker

Ja vad slapp jag blivit med att uppdatera här. Antingen beror det på att det händer för lite..eller för mycket.

Oavsett så är praktiken över nu. Har gjort min sista praktikdag i min utbildning. Nu är det bara fyra veckor kvar tills examen..känns både pirrigt och nervöst. Hoppas bara på att få tag på ett jobb. 5 juni är jag klar och ska på avslutningscermoni... det är jag själv och två tills om håller i planeringen av den vilket är kul. Och jag tycker faktiskt vi fått ihop ett ganska bra program. Som det ser ut just nu så blir det examens fest med mina vänner den 6 juni... hoppas någon kan komma....men ja gkommer skicka ut inbjudningar så ni behöver inte oroa er över att jag glömt dig när du läser detta... men du kan ju boka in dagen i kalendern redan nu...hehe...

Måste sätta fart med träningen igen. har legat i dvala i över en månad nu. Haft förkylningar och lite tid, men nu är det fan slut på bortförklaringarna.. Måste hitta motivationen igen och sätta fart.

Håll tumamrna för att jag gfår tag på ett jobb och att motivationen kommer tillbaka till mig.... KRAM

Skåne skåne

Japp då befinner vi oss i Skåne. Har inte varit här nere på nästintill fyra år. Har väl inte direkt saknat skåne is ig, men det är ändå kul att vara här nere och hälsa på faster och kusinerna och farmor. Kul att även min faster och kusin från götet kom hit också. Vi har mest slappat och umgåtts vilket varit skönt. Det som är jobigt med att vara iväg själv med Lukas är att jag är den som får gå upp kl 7 varje morgon för hans mogonkiss..hehe... det får Zannah ta igen när jag kommer hem...eller inte...för det kommer hon inte gå med på.



Zannah åker till sthlm idag...till hennes ex strul. Hon vet att jag inte riktigt gillar idén men på samma gång litar jag på henne. Hon vet att jag inte accepterar otrohet. Jag hoppas hon får det kul där uppe... önskar jag vore med, för här lär det väl inte hända så mycket. Men men det kan väl var askönt det med.

Nästa vecka är sista veckan på praktiken. Sedan har jag inte praktik mer på min utbildning. Känns lite mysko faktiskt. Har varit skönt att ha varit ledig från praktiken sedan i onsdags. Onsdagen var inge rolig att genomgå på praktiken även om jag lärde mig en hel del. Det började med att min vägledare var hemma sjuk så jag fick ha klassen själv. VIlket inte gjorde så mycket då jag skulle genomföra mitt projekt. Förmiddagen gick jätte bra men tio minuter innan lunch brakar helvetet lös. VI leker tidningsleken och det går bra. En elev påpkear dock att han aldrig blir vald vilket gör att jag avbryter leken för att påvisa att de ska se till att välja alla. Men eleven blir galen när ajg avbryter leken och går fram och slår mig i magen. Varpå jag tar tag i hans arm och säger att han inte får slå mig. Han svarar genom att säga det får jag visst det och sedan skallade han mig. Jag blev så förvånad och chockad över händelsen att när adrenalinet lagt sig började tårarna forsa. Detta resulterade i att jag hade 22 elever som tyckte synd om mig och var oroliga över mig. Men jag samlade ihop mig och genomförde sista lektionen. Detta för att bevisa för eleven som skallade mig att jag inte blivit besegrad av elevens handling. Det känes skönt att få den support som jag fick, alla lärare och rektorn kollade med mig hur jag mådde och såg till att jag visste att de fanns där om jag hade behov av att prata, EN mycket kaotisk grej att genomgå men på samma gån väldigt lärorik, då det kan hända närsom. Dock fick det ju mig att börja tvivla på om jag klrar läraryrket, men enlig lärarna var detta en normal reaktion på det som hände. Och jag har insett att jag klarar av läraryrket. Jag bara hoppas att jag kan få ett jobb, gillar inte att det är anställningsstopp i kommunen. Får hoppas på att jag får tag på ett jobb i Linköping eller att anställningsstoppet släpper i Norrköping.

Nu väntar solen och värmen på mig där ute så det är bäst att gå ut till dem. Tar med mig vovven oxå det kan han behöva.

RSS 2.0