Hellojsan

Vill bara meddela att farmor mår bättre igen och är hemma och är "normal" igen. Får hoppas att det inte blir något mer nu... nu får det vara bra med sjukdomar och elände på ett bra tag tycker jag.

Inatt åker Zannah till Portugal och ska hämta hem lite voffar, så jag blir själv med Lukas tills på onsdag morgon... både skönt coh tråkigt på samma gång. Få svar från A-kassan och fått allt beviljat, de ville ha ett arbetsintyg från de deltidsjobb jag har under sommaren så det skickade jag idag...så jag hoppas att jag får pengar till den 25 så jag dels kan betala räkningarna och dels åka till Liseberg... för lite ska man väl få hitta på under sommaren innan man ska dra igång med ett heltidsarbete...

Bad news

Min faster ringde precis. Farmor är på sjukhuset. Tårarna rinner ner för mina kinder och jag känner mig tom och hjälplös. Antagligen har hon fått en propp i hjärnan igen, men antagligen en som är värre än förra gången. Min faster visste inte mycket mer då hon ringde från bilen på väg till sjukhuset. Det gör bara ont i mig att vi halvt om halvt bråkade i telefon sista gången vi träffades. Tänk om det var sista gången jag pratade med henne, jag vet att jag inte ska tänka så, men på samma gång kan det reultera i att det var det, även om hon kasnke inte lämnar oss i och med detta kan det innebära att hon förlorar minnet och det telefonsamtalet var det sista jag hade med henne när hon var klar och vid medvetande.


Jag återkommer när jag vet mer.. just nu vill jag bara begrava mig i mörkret...

Tillägg:
Farmor ligger kvar på sjukhuset, men är tydligen sig själv igen förutom att hon har svårt att hitta orden. Vi väntar fortfarande på svar från röntgen och på blodproverna.

Vart tog sommaren vägen?

Ja man kan verkligen undra var värmen tog vägen. Nu har det regnat varje dag i snart en vecka. Helt sjukt. Visserligen har jag sluppit att vattna i trädgården, men hellre det än att inte kunna vara ute... vill ju bli solbränd så man ser lite frisk ut när man börjar jobba sen. Börjar så sakta att förstå att jag verkligen ska börja jobba och att jag ekonomiskt sett kommer få det väldigt mycket bättre... det kommer bli så skönt att inte behöva leva från lön till lön.. och att betala tillbaka skulder som jag skaffat mig under studietiden. Inga större skulder men iallafall. Sen ska jag dra ner till Ullared och shoppa loss. Och denna gång inte bara grejor till lägenheten utan även kläder till mig själv. Får se när det blir av, men det skulle vara riktigt kul att komma iväg och ha en slant på fickan som man bara kan spendera friskt!!!

Zannah drar iväg till Portugal i nästa vecka och hämtar hem lite voffar till svenska folket. SÅ jag blir ensam hemma i fyra fem dagar. Både skönt och tomt. Funderade ett tag på att dra iväg någonstans själv med Lukas, men har inga pengar och det är inget speciellt som lockar när pengafickan är tom. Så det blir till att stanna hemma, åker väl någon sväng till pappa och fixar lite till... så han får över alla sina grejor någon gång. Det sker framsteg men han har fortfarande en del kvar hos sin kompis han bott hos och även hos min lilla syster, där han bodde innan dess. Men det känns skönt att han fått eget och att jag kan börja umgås med honom på ett annat sätt.

Jag vill åka till mamma, skanar henne. Vet dock inte när det kan ske, lär väl få vänta tills nästa sommar när jag har semester eller om jag tar en vecka eller en lång helg i grådiset i mars april, får se. Ångrar att jag inte åkte ner veckan efter att jag tagit examen. Hade varit skönt. Men trodde ju att jag skulle jobba då, men det blev inte så. Börjar vilja att det ska bli augusti så jag kan komma igång och jobba, även om det kommer bli en jobbig omställning så vill jag komma igång, börjar tröttna på at bara gå hemma och göra ingenting förutom att städa och tvätta...pengarna gör ju att man inte kan göra mycket mer heller. Men men bättre tider är på väg..så skönt!!!

Ser verkligen fram emot resan ner till Göteborg som jag, Zannah coh syster yster ska göra i slutet av juli. Ska bli kul att se hur kusin vitamin bor och få en heldag på liseberg...det var länge sedan sist. FÅr bara hoppas att jag fått min A-kassa tills dess, annars kanske jag kan få till ett sista lån så vi kan åka ändå.

Ser fram emot resan ner till Göteborg som vi ska göra med tjejgänget oxå, så ska vi ner till Klara. Ska bli riktigt kul. Hoppas det är många som hänger på, ju fler detso roligare... men att bara få åka ner till Klara och umgås med henne och Ewa är gott nog!!!

Så lite händer i mitt liv fram över...men som det känns just nu står det mesta still... någon som vill ha ett besök för en dag med lite fika och skitsnack i nästa vecka... dock med en fyrbent med då också... hör av dig i sådant fall...

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam


Kolla in

Kolla även in min bildblogg, den är visserligen nystartad och så men den kommer bestå av massor av bilder...

Lindas bildblogg

Kram på er...

Tankar

Nu när jag inte jobbar direkt mycket under sommaren spenderar ajg mycket tid själv, då sambon jobbar på dagarna. Tankarna har då en förmåga att springa iväg och ibland göra en lite nedstämd eller glad. Det är egentligen skrämmande hur mycket tankarna hör ihop med humöret och sinnesstämmningen.

Nu har jag varit och träffat mitt arbetslag och det känns bra. Har fått schema och vi har pratat lite löst om hur vi ska lägga upp hösten. Det blir lite jobb med att jobba ihop sig, ingen av oss har tidigare arbetat tillsammans men jag trot det blir bra. Känner redan en del föräldrar till barnen jag ska spendera dagarna med så det känns också bra.

Egentligen är det helt sjukt vad en sida som facebook kan göra. Jag var till en början emot facebook och tyckte att det var ännu en version av lunarstorm och skunk (eller var det nu hette). Men facebook har faktiskt gjort att jag fått upp kontakten med många vänner som av olika anledningar inte finns i mitt liv lika aktivt som tidigare. Den största delen beror ju på att jag flyttade från skåne. Jag har idagarna fått upp kontakten med en av mina bästa och närmaste vänner ifrån skåne. Hon var den vännen som jag pratade med allt med och som var en av få som visste allt om mig. Men pga att jag flyttade ifrån strövelstorp efter nian tappade vi kontakten. Trist men sant, i den åldern är man kasnke inte lika fokucerad vid att hålla kontakten med människor som inte längre bor i ens närhet. Vad vet jag..men det är otroligt kul att jag och therese även kallad rutan har fått upp kontakten igen... jag hoppas att vi kan få till en träff.. det är ju en bit att åka men det vore skit kul om det kunde bli av.

Min pappa har äntligen fått tummen ur arslet och flyttat "hemifrån". Han har bott inneboende hos sin arbetskamrat i snart två år, så det var på tiden. Har varit där varje dag sedan i lördags och hjälpt till och få ordning...nu börjar det likna en lägenhet och inte ett kaos av saker... för saker det har han..en hel hoper..men är man 50 och ovillig att kasta det mesta blir det ju en del, men måste erkänna att han inte har mycket skit utan faktiskt ganska mycket bra saker. Det är abra så kul att höra honom.. han frågar mig nästintill om allt vad det gäller lägenheten... han är ju van och bo i hus och inte van vid att man bara behöver ringa ett samtal för att få saker och ting fixade. SKönt att han bor i eget för nu kan man ju åka och hälsa på honom på ett helt annat sätt...så mycket som vi har umgåtts den här veckan har vi väl inte umgåtts på flera år. Vilket är kul och skönt. FÖr jag har saknar min kontakt med min pappa. Det var en speciell kontakt vi hade när vi bodde själva i strövelstorp, vi förlorade mycket av den när vi flyttade upp hit igen, men lite finns kvar.. det har jag fått bevis för denna veckan. Otroligt skön känsla. Speciellt när min kontakt med mamma inte är den bästa. Försöker ringa henne ibland med kommer bara till någon spansktalande tant. Typ hennes telefonsvarare. Fick inte ens tag på henne på hennes födelsedag.Vilket är trist, men jag kan inte trolla och visserligen kunde jag ha skickat ett mail, men det kändes lite fel att göra på¨något sätt. Hon har i flera mail i olika omgångar skrivit att hon ska ringa i veckan och det sista mailet fick jag för en månad sedan, har ännu inte hört något. Det är trist att ha en sådan kontakt, men när hon bor i spanien kan jag inte göra mycket mer. Det är bara synd att hon inte har en aning om vad som händer i mitt liv och jag har inte direkt någon aning om vad som händer i hennes. Jobbig insikt med det är rena rama sanningen.

Nej nu väntar sängen och lite sömn. Imorgon kommer Kasper och Julius på besök och ska stanna tills på söndag... min lilla syster är här för att ta hand om dem..hehe..eller mest för att kela med dem då hon älskar hundar..då får allt Lukas, som har min syster som absoluta favorit, konkurrens.. hehe..

RSS 2.0